ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Εξέλιξη πληρωμής χρεολυσίων και τόκων μετά το 1984 ανά κυβερνητική θητεία (επεξεργασία στοιχείων του Υπ.Οικ. από το ΕΟΑΠ)

ΝΕΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2913 ο 1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας του Δήμου Καλαμαριάς που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΚΑ και το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας πραγματοποιείται από το «Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Έναρξη Πέμπτη 26 Απριλίου 2012
Για πληροφορίες στον σύνδεσμο:
http://www.econ.auth.gr/index.php?rm=0&mn=0&lang=el&nid=424

Προγράμματα - Συνεργασίες

Κλειστοί προϋπολογισμοί σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα:μια σύγχρονη μικροοικονομική προσέγγιση 
Αναφαίρεται σε έρευνα για δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα (ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ-ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ) , για τον τρόπο κωδικοποίησης-ερμηνείας και καθημερινής αναλυτικής παρακολούθησης, των πιστώσεων του προϋπολογισμού, ως εργαλείο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γ. Παπαχρήστου κια συμμετέχουν οι κ. Ν. Βαρσακέλης κια Π. Τσακπουνίδης, διοκητής της μονάδας Γιαννιτσών.

Στο πλαίσιο του «ΜΙΔΑΣ», θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο εργαλείων και μεθόδων για τη χρήση ηλεκτρονικών προμηθειών από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, επιστημονικά τεκμηριωμένο και καταρτισμένο με επαγγελματική μεθοδολογία. Το έργο ακολουθεί το διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο Kraljic για την εξέταση της φύσης και την κατηγοριοποίηση των αγορών προμηθειών.

Το έργο αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη, όπως η μείωση των τιμών αγοράς για αγαθά και υπηρεσίες, η μείωση του διαχειριστικού κόστους, η συντόμευση του κύκλου προμηθειών, η αύξηση της χρησιμοποίησης εγκεκριμένων προμηθευτών, η διαφάνεια στις διαδικασίες, ο περιορισμός των αγορών εκτός συμβάσεων και η συνολική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας.

Χάρη στο μεγάλο εύρος εφαρμογής, ο «ΜΙΔΑΣ» μπορεί να αξιοποιηθεί από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και τον ευρύτερο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Το έργο «ΜΙΔΑΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης της ΓΓΕΤ «Συνεργασία 2011 - Συμπράξεις παραγωγικών και ερευνητικών φορέων σε εστιασμένους ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Στο έργο συμμετέχει, επίσης, το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ενώ συντονιστής είναι η εταιρεία REMACO A.E. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Οι Ερευνητές του ΕΟΑΠ είναι οι:
Δημήτρης Μάρδας
Νικος Βαρσακέλης
Θανάσης Τσαδήρας
Χρήστος Ζηκόπουλος


ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ενημερωθείτε για τα Προγράμματα και τις Συνεργασίες του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε.Ο.Α.Π.
Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 184
541 24, Θεσσαλονίκη